Τροχοί & TIR

Παραδόσεις 50 fuel cell φορτηγών της Nikola

Έφτασε ήδη η αρχική παρτίδα των 10 φορτηγών, ενώ άλλα 10 έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν αυτόν τον μήνα.
Δευτέρα 29/04/2024 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Σε ειδική εκδήλωση, η IMC, η μεγαλύτερη εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών στις ΗΠΑ, αποκάλυψε τα εταιρικά χρώματα και τη μορφή παραγωγής του στόλου των 50 φορτηγών με κυψέλες καυσίμου που θα παραλάβει από τη Nikola. 

Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια μιας στρατηγικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2023 και παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της IMC στο Compton. «Η Nikola είναι υπερήφανη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των βιώσιμων μεταφορών μαζί με την IMC», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nikola, Steve Girsky. «Το όραμά τους να μετατρέψουν τον στόλο τους σε στόλο μηδενικών εκπομπών ρύπων αποτελεί απόδειξη της ηγετικής τους θέσης στον τομέα των μεταφορών και θέτει υψηλά πρότυπα για τον κλάδο. Είναι τιμή μας που ευθυγραμμιζόμαστε μαζί τους, καθώς όλοι μας εργαζόμαστε για την απαλλαγή του κλάδου από τις εκπομπές άνθρακα». 

Η IMC ξεκίνησε την αγορά 50 φορτηγών υδρογόνου της Nikola μέσω της Tom's Truck Centers, ενός μέλους του δικτύου αντιπροσώπων πωλήσεων και υπηρεσιών της Nikola. Στην IMC έφτασε ήδη η αρχική παρτίδα των 10 φορτηγών το 4ο τρίμηνο του 2023, ενώ άλλα 10 έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν αυτόν τον μήνα. Τα υπόλοιπα 30 αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2024. 

Ως κυρίαρχη σε μερίδια αγοράς στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από τα λιμάνια στις αποθήκες, η IMC ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση από πελάτες της για βιώσιμες μεταφορές. Η ανάπτυξη αυτών των υδρογονοκίνητων φορτηγών θα χρησιμοποιηθεί στις δραστηριότητες της IMC κυρίως στην Καλιφόρνια, καθώς και στην Αριζόνα και τη Νεβάδα. Σε συμμόρφωση με τους επικείμενους κανονισμούς της Καλιφόρνιας που επιβάλλουν σε όλα τα νέα φορτηγά μεταφοράς που θα ταξινομηθούν να είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, σε μια προσπάθεια να καταργηθούν σταδιακά τα φορτηγά με ορυκτά καύσιμα από τα λιμάνια έως το 2035, τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Nikola προσφέρουν, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, μια άμεση και βιώσιμη λύση. Με τη βοήθεια του αντιπροσώπου της Nikola στη Νότια Καλιφόρνια, Tom's Truck Centers, η IMC εξασφάλισε σημαντικά κίνητρα και επιδοτήσεις, μέσω του προγράμματος Hybrid and Zero-Emission Truck and Bus Voucher Incentive Project («HVIP») της CARB και του Clean Truck Fund Rate του λιμανιού του Λος Άντζελες.

PreviousNext